Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukini i pieczarek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2 szt
pieczarki 5-6 szt
cebula 1-2 szt
jajko 2 szt
mleko do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ser gouda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukini i pieczarek

Cukinię i pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę z pieczarkami i doprawiamy kucharkiem. W naczyniu żroodpornym ukłdaamy plastry cukini, posypujemy je sola i pieprzem, nastepnie wykładamy podsmażone pieczarki z cebulą. Posypujemy startym serem i zalewamy rozbełtanymi jajkami z mlekiem. Na wierzch posypujemy bułką tartą i kładziemy wiórki masła. Zapiekamy przez ok. 25 min w temp. 180 stopni. Podajemy posypane świeżym posiekanym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 08.10.2012 08:12
pyszna zapiekanka
adam1f 24.02.2012 00:10
dobre
1j1o1l1a1 12.08.2011 02:59
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak