Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio buraczkowe z sosem miodowo-balsamicznym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 2
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio buraczkowe z sosem miodowo-balsamicznym

Buraczki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok. 1 godziny w temp. 200°C ale czas może się zmienić w zależności od wielkości buraka). Następnie upieczone buraczki cienko kroimy w plasterki. (ja nie zdejmuję skórki). Miód mieszamy z octem balsamicznym na jednolita masę i polewamy nim ułożone plasterki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.11.2012 12:15
Oj, to musi byc pyszne :)
BernadettaP 25.09.2011 19:59
Smaczne :-)
anemon 18.08.2011 07:12
Prosto i smacznie, buraczki z odrobiną octu balsamicznego dobrze smakują.
jolajka 14.08.2011 07:58
ciekawe
Agnieszka_B 12.08.2011 21:48
Propozycja warta wypróbowania:)
Jolanta_P-S 12.08.2011 16:27
ciekawy pomysł
aginaa 12.08.2011 14:31
pomyslowe
agnieszka137 11.08.2011 23:44
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak