Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki ziemniaczane 8 szt.
wieprzowina 500 g
papryka czerwona 2 szt.
ogórki kiszone 3 szt.
cebula 3 szt.
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
przecier pomidorowy 400 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Mięso pokroić w plastry, następnie w małą kostkę. Cebulę pokroić w piórka i posiekać czosnek, a następnie podsmażyć wszystko na oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dorzucić mięso i smażyć wszystko przez około 5 minut. Potem przełożyć mięso do garnka i doleać przecier pomidorowy. Całość dusić na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pokrajaną w paseczki paprykę, ogórki pokrojone w talarki, przyprawę chilli oraz sos sojowy. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Sos wyłożyć na placek, złożyć na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.04.2012 22:17
wygląda ekstra:)
halinka1011 11.08.2011 20:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak