Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z masełkiem czosnkowym z parowaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z masełkiem czosnkowym z parowaru

Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z czosnkiem. Ziemniaki umyć, obrać, przekroić na krzyż, włożyć po trochu czosnkowego masła do każdego ziemniaka, oprószyć lekko solą i pieprzem. Ustawić w naczyniu parowaru i gotować ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 31.03.2013 14:09
wyglądają apetycznie
Małgorzata113 11.08.2011 19:24
świetny przepis
gosia47-47 11.08.2011 19:13
o dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak