Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z czosnkiem i chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
czosnek 4 ząbki
oliwa 6 łyżek
papryczka chili 1 szt.
papryka czerwona 1 kawałek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
parmezan starty 100 g
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z czosnkiem i chili

Makaron ugotować al dente. Czosnek obrać i drobno posiekać, papryczkę przekroić, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Czerwoną paprykę również pokroić w małą kostkę. Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek, oba rodzaje papryki i smażyć na małym ogniu, aby czosnek się delikatnie zrumienił. Dodać ugotowany makaron, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać posiekaną natką. Można jeszcze dodatkowo posypać tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak