Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 8 szkl.
marchew 3 szt.
koperek 1 pęczek
pietruszka 1 szt.
seler 1 kawałek
śmietana 18 proc 1 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem

Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na dużych oczkach. Do bulionu dodać liść laurowy i ziele angielskie. W bulionie ugotować warzywa do miękkości. Dodać posiekany drobno koperek. Zabielić zupę na koniec śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak