Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 2-3 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
gruszki 50 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gruszkowa

Gruszki umyć, obrać, pokroić w małe cząstki. Szklankę wody połączyć z cukrem i zagotować. Do powstającego syropu dodać gruszki, gotować ciągle mieszając, stopniowo wlewać resztę wody. Gdy owoce będą bardzo miękkie, wlać mleko i gotować na małym ogniu. Zupę zdjąć z ognia, zagęścić roztrzepanymi żółtkami i wymieszać. Podawać z biszkoptami lub słomką ptysiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak