Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagami i jajami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kędzierzawa zielona sałata 1 główka
jaja 4 sztuki
zielone i białe szparagi po 1 słoiczku
rukole 1 garść
sos
oliwa 6 łyżek
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagami i jajami

Jaja ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek, pokroić na cząstki. Szparagi odcedzić z zalewy i pokroić na małe kawałeczki. Rukole oraz sałatę bardzo dokładnie wypłukać. osuszyć na ściereczce. Liście sałaty porwać na paseczki. Składniki sałatki przełożyć na półmisek. Z oliwy, śmietany i przypraw zrobić sos, polać nim danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak