Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki z sosem truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
olej 2 łyżki
żółtko jajek 2
drożdże 2 dag
masło 2 łyżki
szczypta soli
mleko 1 szklanka
cukier 2łyżki
jogurt naturalny
truskawki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki z sosem truskawkowym

Mleko podgrzać i dodać do mleka cukier , łyżkę mąki oraz rozkruszone drożdże , do wyrośniętych dodać żółtka i wyrabiamy lekkie ciasto dodajemy jeszcze płynne masło i wyrabiamy jeszcze chwilkę a potem odkładamy do wyrośnięcia , gdy podwoi swoją objętość to dzielimy na części jak na bułeczki jeszcze wyrabiamy przez minutę i zostawiamy na tacy do wyrośnięcia.Gdy woda w naczyniu się zagotuje kładziemy na przygotowanej gazie, związując mocno tasiemką i przykrywamy najlepiej miską i parujemy ok 7 minut . I polewamy gotowe pampuszki sosem truskawkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.04.2012 13:10
pyszności
babcia
babcia 05.04.2012 13:10
pyszności
Kuchareczekjeden 09.11.2011 09:24
świetne:)
tatiana2 17.08.2011 11:33
Wyglądają smakowicie :)
artur7 13.08.2011 15:17
pyszne
artur7 13.08.2011 15:17
pyszne
kejt2 12.08.2011 12:37
uwielbiam pampuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak