Jajka galaretki

Jajka galaretki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 skorupek z jaj

  • słoiczek gotowego mixu warzywnego drobno posiekanego

  • zielona pietruszka

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną. W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej. Warzywa delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurke zakleic taśmą..Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. .

skorzystałam z pomysłu Beolhi i zrobiłam jajka - warzywne galaretki.
bardzo-lubie-gotowac.pl/?p=70

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

02.10.2010 18:20
super

Ewa111

21.06.2010 18:20
Fajne te jajeczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat