Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka galaretki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 skorupek z jaj
słoiczek gotowego mixu warzywnego drobno posiekanego
zielona pietruszka 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka galaretki

Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną. W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej. Warzywa delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurke zakleic taśmą..Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. .

skorzystałam z pomysłu Beolhi i zrobiłam jajka - warzywne galaretki.
bardzo-lubie-gotowac.pl/?p=70

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 02.10.2010 18:20
super
Ewa111 21.06.2010 18:20
Fajne te jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak