Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 duża
jajko 1 szt
mąka pszenna do obtoczenia
śmietana 2 łyżki
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic na oleju. Mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę, sól i pieprz dobrz wymieszać. Formować kotlety, obtaczać w mące i podsmażyc na oleju z obu stron. Do garnka wlac pół litra wody, zagotować z kostka rosołową, włożyć kotleciki i gotować około 20-25 minut na średnim ogniu. Wrzucić koperek, chwilę gotować, wlac smietanę, przyprawic do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.02.2014 06:51
uwielbiam sosik koperkowy, smaczny obiadek
Wafelek2601 24.11.2012 00:06
Pyszne
angelika14 08.07.2012 20:38
pychotka
Tika4444 22.03.2012 20:58
super pomysł
Tika4444 22.03.2012 20:58
super pomysł
Renia1 25.10.2011 23:09
robie takie czasami
Katarzyna/kate1980 30.08.2011 21:54
pyszności
novita26 28.08.2011 12:42
super
artur7 24.08.2011 12:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak