Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 6 szt
ryż 100 g
mięso mielone wołowo wieprz 500 g
sól, pieprz do smaku
przyprawa czosnkowa z ziołami 2 łyżeczki
kurki 25 dag
pieprz kolorowy do smaku
cebula 1/2 szt
bulion 1 z pietruszką

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami

100 g ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i z blanszować, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wieprzowo-wołowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, 2 łyżeczki przyprawy czosnkowej z ziołami, troche soli i pieprzu, dokładnie wymieszać, faszerować masą papryki, wstawić do blaszki posypać pieprzem kolorowym z wierzchu, podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką, wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni, dusić 40 minut, a nastepnie na 10 minut dodać jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 12.08.2011 19:39
poprosze o porcyjkę
bejciu24 11.08.2011 19:10
Pysznie ta papryka wygląda
Agnieszka_B 11.08.2011 16:55
Nigdy nie nadziewałam warzyw farszem z dodatkiem grzybów... Koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak