Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki cielęce na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka cielęca 1 szt.
cebula biała 1 szt.
ogórki konserwowe 4-5 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
sałata kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki cielęce na kwaśno

Mięso pokrój na kotlety, rozbij, przypraw. Kotlety usmaż na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj pokrojone w kostkę ogórki, koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny. Wszystko razem zasmaż i wyłóż na przygotowane wcześniej kotlety. Podawaj na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 04.12.2011 20:30
super
daria899 02.12.2011 10:14
znakomite
teresa18 16.10.2011 08:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak