Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony wg kuchni 5 przemian.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
koncentrat barszczu 1 butelka
mięso wieprzowe 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
śmietana słodka 250 mililitrów
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony wg kuchni 5 przemian.

Gotujemy w granku wodę
Ogień - wrzątek,
do tego wrzucamy startą surową marchewkę ( Ziemia) zagotowujemy, następnie dorzucamy posiekany czosnek (Metal), zagotowujemy, kolejny krok to wrzucenie kawałka mięsa w moim przypadku jeden kotlet schabowy surowy (Woda) gotujemy aż do momentu kiedy mięso lekko zmięknie, następnie dodajemy koncentrat barszczu całą butelkę lub mniej w zależności od wielkości garnka i upodobań (Drzewo)
zagotowujemy, następnie dodajemy majeranek(Ogień) i zagotowujemy, kolejny etap to słodka śmietana której wlewamy tyle ile lubimy albo barszcz będzie bardziej albo mniej zabielany (Ziemia) oczywiście zagotowujemy, następnie pieprzymy do smaku (Metal) i zagotowujemy i ostatni etap to dosolenie do smaku (Woda) gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie.
Podajemy z ugotowanym na twardo jakiem lub z makaronem.
Po dodaniu kazdego składnika należy zupę zagotować aby mogła dokonać się kolejna przemiana.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 24.08.2013 00:12
Kuchnia wg 5 przemian - jedyna w swoim rodzaju:)
Bernadeta1 13.07.2013 20:00
lubię barszczyk
Marzena34 12.08.2011 17:01
extra
Emilia22 11.08.2011 14:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak