Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 75 dag
brzoskwinie 1 puszka
sól na marynatę
olej 4 łyżki
sos sojowy 3-4 łyżki
sól
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z brzoskwiniami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kwadratowe kawałki i posolić. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Z oleju, sosu sojowego, zalewy brzoskwiniowej, soli i przyprawy do pierników przygotować marynatę . Piersi kurczaka włożyć do miski , polać marynatą , wymieszać, przykryć i odstawić na 3 godziny do lodówki. Brzoskwinie podzielić na kawałki trochę większe niż mięso z kurczaka. Nadziewać na szpadki na przemian kawałki mięsa i brzoskwiń. Piec na grillu , obracając i smarując pozostałą w naczyniu marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 11.08.2011 13:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak