Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza na wędzonce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 280 gram
mleko 150 gram
drożdże 3 gram
cukier 2 łyzki
sól
papryka zielona 1 szt
boczek 6 szt
pieczarki 3 szt
ser 5 szt
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: pizza na wędzonce

Najpierw robimy rozczyn z mleka drożdży cukru i mąki do miseczki wsypujemy 280 gram maki i do środka wlewamy rozczyn przykrywamy ściereczka po jakiś 25 minutach możemy ugniatać ciasto i rozwałkujemy placek kładziemy na spód od tortownicy i wykrajmy kółko na to kładziemy keczup i zielona paprykę pieczarki oraz boczek wędzony pokrojony do pieca na 15 minut w 170 stopniach następnie kładziemy 4 plastry sera i 5 minut i gotowa pizza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 06.02.2014 17:55
super wygląda
cukiereczek 08.10.2012 09:01
pycha
Jolanta_P-S 11.08.2011 18:59
pysznie wygląda ta twoja pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak