Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec na bogato

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
cebula 2 sztuki
palma 1/2 kostki
sól 1 łyżeczka
kiełbasa zwyczajna 2 (20 cm) sztuki
czosnek 3 ząbki
wędzonka wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec na bogato

Słoninę zmielić, stopić w głębokiej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na drugiej patelni na 3 łyżkach wytopionego smalcu. Kiełbasę pokroić w małą kostkę i również podsmażyć. Do roztopionego, gorącego smalcu dodać palmę, sól, roztarty w dłoniach majeranek, cebulę, wyciśnięty czosnek, kiełbasę i pokrojoną w kostkę wędzonkę. (Można dać dowolną. Ważne, żeby była mocno wędzona.) Wymieszać, przełożyć do słoików i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.05.2013 10:40
taki domowy z kiełbasą, smaczny
Sroczka 14.09.2012 21:14
Z chęcią zjadłabym kromeczkę chleba z takim smalcem.
Weronika_eM 19.08.2011 22:23
rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak