Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa z szaszłykiem drobiowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
żółta papryka 2
czosnek 1 ząbek
rozmaryn
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól
pieprz
bazylia
filet z kurczaka 4
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa z szaszłykiem drobiowym

Umyty filet pokroić w paski. Wymieszać oliwę, zmiażdżony ząbek czosnku, rozmaryn i sok z cytryny. Włożyć paski kurczaka do marynaty i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować warzywa. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki. Rozmaryn umyć, osuszyć i oberwać igły. Warzywa wymieszać z rozmarynem, octem balsamicznym i oliwą. Wyłożyć na blachę Oprószyć solą oraz pieprzem. Paski kurczaka nadziać na szpatułki i ułożyć na warzywach. Piec ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 21.11.2011 23:47
dobre
Kate131 21.10.2011 09:28
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak