Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik gruszkowy z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1\\2
seler naciowy 100 g
ser pleśniowy Lazur błękitny 50 g
bulin warzywny 1\\2 kostki
śmietana 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
czerwony pieprz w kulkach
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik gruszkowy z serem

Gruszkę obrać najpierw i pokroić w kostkę a selera w plasterki , selera trochę zostawić do dekoracji i to zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy 10 minut. Następnie chłodne zmiksować . 1\\3 kostki rozpuścić z wodą 1 szklanka i zagotować , do wody dodać puree gruszkowe oraz starty ser a kawałek sera pokroić w kostkę też pozostawić do dekoracji Mieszając podgrzewać aż ser się rozpuści doprawić solą białym pieprzem i sokiem z cytryny , zupę mocno schłodzić i wymieszać ze śmietaną a przed podaniem wrzucamy kilka kostek sra i udekorować natką selera i czerwonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 27.04.2013 13:39
musi być pyszny
babcia
babcia 08.06.2012 18:41
fajny przepis
babcia
babcia 08.06.2012 18:41
fajny przepis
kasiaw 26.12.2011 11:55
ciekawy i pomysłowy przepis
Natalia40 11.08.2011 09:38
mniam
kanu83 11.08.2011 09:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak