Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone papierówki na szarlotkę.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cynamon Prymat 2 łyżeczki
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone papierówki na szarlotkę.

Jabłka umyć, pokroić w ósemki.Zostawić skórke.Włożyć do garnka, najlepiej ze stali nierdzewnej z grubym dnem i próżyć około 20 minut.Następnie ręcznym blenderem zmiksować jabłka na krem.Dodać cynamon i cukier. Próżyć jeszcze chwilę. Gotowe.Składniki można podwoić i zawekować na zimę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.12.2011 16:56
pyszne
Dorian 15.08.2011 10:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak