Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa drożdżówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
mleko w proszku 2 łyżki
masło 5 dag
jajko 2 szt
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżeczki
rodzynki 3 dag
drożdże 2,5 dag
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa drożdżówka

Do formy z wypiekacza wlać 250 ml ciepłej wody, dodać jajka i masło. Następnie wsypać mąkę, mleko w proszku, kakao, cukier, sól i pokruszone drożdże. Włączyć urządzenie do wypieku chleba na program słodki chleb. Po 20 minutach dodać rodzynki i pozostawić do upieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.07.2013 21:20
ciekawy pomysł z tym kakaem warto wypróbować :)
IlonaAlbertos 23.12.2012 21:44
Takiej jeszcze nie robiłam.
romanrafal
romanrafal 13.11.2012 14:24
podoba mi się przepis
Seba 04.10.2012 09:42
smaczna
Iwusia 07.02.2012 23:43
wygląda po prostu wspaniale
Motorek 31.12.2011 17:44
smaczna
1j1o1l1a1 11.08.2011 13:09
ciekawe ciasto:)
Gosia40 11.08.2011 10:21
Takiej drożdżówki nie jadłam... Warto wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak