Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
majeranek szczypta
ryż 1 szklanke
przecier pomidorowy 4 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z ryżem

Skrzydełka umyć i gotować w 1.5 litrze wody ok.20 minut.Razem z tartą marchewką.Doprawić solą,pieprzem i majerankiem oraz magom.Dołożyć przecier i jeszcze z 10 minut pogotować na wolnym ogniu.Ryż ugotować w osolonej wodzie.Podawać ze śmietanką i przyozdobioną posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 20.07.2013 07:26
U mnie też króluje pomidorowa.
ben-ka 16.06.2012 09:23
zupa, która chyba nigdy mi się nie znudzi:)
junox 13.12.2011 16:16
pyszna
[email protected] 29.11.2011 10:23
pomidorowa, moja ulubiona :)
kriso 23.11.2011 21:21
pychota
Ania67 25.09.2011 09:17
moja ulubiona
Edyta31 09.09.2011 21:44
ciekawe i smaczne, mniam :))
kate.500 14.08.2011 10:30
moja ulubiona zupa...
IZABELA29 13.08.2011 10:52
ulubiona pycha
barbara11561 12.08.2011 09:44
pyszna zupka
kejt2 11.08.2011 10:36
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak