Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
marchew 1-2 sztk
wywar mięsny 1,5-2 l
kiełbasa podwawelska ok.30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
pomidory krojone z puszki 1 sztk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę poszatkować. Cebule pokroić w piórka, a pozostałe warzywa i kiełbasę w kostkę. Czosnek przcisnąć przez praskę i lekko podsmażyć z cebulą i kiełbasą. Następnie dodać pozostałe warzywa i całośc poddusić, aż kapusta zmniejszy objętośc. Potem dodać bulion oraz pomidory z puszki. Wszystko doprawić i gotować przez ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak