Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek gaździny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 20 szt.
cukier 1 szkl.
cynamon 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op.
mąka 2 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżka
jajko 3 szt.
rodzynki 100 (moczone w rumie)

Przepis i sposób przygotowania na: Placek gaździny

15-20 dużych jabłek obieramy, wydrążamy i kroimy w grubą kostkę, sypiemy szklankę cukru, cynamon, cukier waniliowy, rodzynki. Na to sypiemy 2 szklanki mąki + 1 łyżkę proszku i 3 roztrzepane jajka - całość mieszamy dokładnie i przekładamy do formy.

Pieczemy w 170 stopniach ok. 1,5 godz 
Najlepiej podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.05.2012 16:24
rewelacyjny przepis!
jogobella231
jogobella231 23.01.2012 10:13
super
pacpaw 27.11.2011 17:30
gaździna rządzi
Anna169Hosz 03.09.2011 10:30
Interesujące- szybkie i jabłkowe- warto spróbować.
Krystyna32 17.08.2011 21:05
pycha
czekoladka_m 11.08.2011 12:18
Rodzynki w rumie... na pewno pyszne!!
Gosia40 11.08.2011 10:21
Pysznie się zapowiada!
misia53 11.08.2011 00:09
bardzo ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak