Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy deser pod jajeczną pierzynką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 40 dag
jabłka 2
żółtko jajek 16
cukier 20 dag
cukier waniliowy 32 g
bita śmietana 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy deser pod jajeczną pierzynką.

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na parze aż powstanie puszysta masa. Banany obieramy, jabłka również i tniemy je w plastry. Dodajemy do owoców truskawki. Wykładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy masą jajeczną i zapiekamy około 10 minut w temperaturze 190* C. Podajemy z bita śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.12.2013 09:00
smaczny deserek
Motorek 31.12.2012 09:38
pycha
Angelika6 24.06.2012 23:53
extra :)
barbara11561 08.06.2012 09:36
bardzo ciekawy deser
zdzislawa2 14.03.2012 15:20
super
ben-ka 22.09.2011 07:57
ciekawe jaki to może mieć smak?
halinka1011 10.08.2011 18:36
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak