Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg
mąka tortowa 60 dag
mięso mielone drobiowe 80 dag
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz
masło 1/2 kostki
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy z mięsem

Posiekaną cebule smażymy i łączymy z mięsem mielonym drobiowym.
Doprawiamy do smaku i dodajemy 2 jajka.
Ziemniaki ugotowane mielimy ,łączymy z mąka i jajkami.
Z przygotowanego ciasta robimy wałki i średnicy około 5 cm.
Kroimy na niewielkie kawałki równej wielkości.
Nakładamy na każdy po łyżeczce nadzienia i sklejamy formując kule.
Gotujemy w osolonym wrzątku .
Polewamy przed podaniem zrumieniona bułka lub podsmażana cebulką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.04.2013 22:14
bardzo lubię :-)
caralajna 07.09.2012 20:37
świetne
ankaryba 01.06.2012 11:37
pyszne :-)
jeta72 16.01.2012 15:23
smaczne :)))
ben-ka 12.08.2011 14:03
jejku jak ja lubię takie kluchy!:)
halinka1011 10.08.2011 18:38
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak