Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z serem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
olej 1 łyżki
mąka 1 szklanka
mleko 500 ml
Nadzienie:
cukier 1 łyżeczka
ogonówka 20 dag
ząbek czosnku 1
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z serem i szynką

Z maki,jajek i mleka robimy ciasto naleśnikowe. Pieczemy z niego naleśniki.
Czosnek przeciskamy przez praskę , dodajemy do sera wraz z natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy naleśnik nakładamy po plastrze szynki ogonówki, smarujemy masę serową i zwijamy w rulon.
Przed podaniem kroimy na 3 części i ozdabiamy natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.03.2013 20:03
bardzo ciekaw e są te ruloniki :)
misia53 09.08.2012 23:46
świetny pomysł na przekąskę
Dorian 08.07.2012 13:31
pycha
barbara11561 11.10.2011 10:37
bardzo ciekawa przekąska
Halusia 02.10.2011 22:52
pycha
Anna133 18.08.2011 11:36
to jest swietny sposób ja tak podaje sałatkę na stół zawijam w wędline
szyba 10.08.2011 18:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak