Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ananasach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg
ananas w puszce 1 opakowanie
miód płynny 4 łyżki
olej do smażenia
papryczka chilli 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ananasach

Kupujemy żeberka w jednym lub 2 pasach jednakowych długości. Myjemy, osuszamy .
W miseczce rozrabiamy 3 łyżki soku z ananasa (z puszki) z 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami oleju.
Smarujemy pasy żeberek i układamy je w brytfannie.
Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni C.
Ananasa z puszki smarujemy przygotowaną i pozostałą nam ze smarowania mięsa miodową zalewa i wkładamy do żeberek około 10 minut przed końcem pieczenia.
Papryczki chilli ścieramy delikatnie na tarce o małych oczkach i posypujemy nimi żeberka.
Podajemy ze świeżym pieczywem lub podpieczona na patelni bagietką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.10.2013 11:21
ciekawa jestem smaku, chyba wypróbuję
Katarzyna59 28.05.2013 18:52
świetny przepis
Grażyna13 15.02.2013 13:03
Pyszne :)
misia53 03.06.2012 02:05
ja jestem na tak ale moich facetów nie mogę nauczyć smaków słodkich mięs
Renataj 17.11.2011 21:53
Mięso na słodko - coś dla mnie. Pycha.
ben-ka 24.10.2011 10:27
to musi być pyszne!
anemon 10.09.2011 20:12
Ciekawe smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak