Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w zielonym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 50 dag
olej do smażenia 3 łyżki
masło 3 łyżki
śmietana kremówka 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
natka pietruszki 6 łyżek
kalafior 4 różyczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w zielonym sosie

Polędwicę kroimy na 8 równych kawałków, lekko ugniatamy ręką .
Kładziemy na posmarowanej olejem tacce do grillowania, a dodatkowo na każdy kładziemy kawałek masła.
Mięso pieczemy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Dodajemy z blanszowany brokuł i smażymy chwilę razem.
Oprószamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Robimy zielony sos:
Gotujemy śmietankę i zestawiamy z ognia.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mięso i kalafior wykładamy na talerze i delikatnie polewamy sosem.
Proste i pyszne danie. Możemy podać do młodych ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.06.2013 21:48
Pysznie wyglądają :)
ben-ka 12.04.2012 13:47
Mnie takie jedzonko to by bardzo smakowało:}
IZABELA29 10.04.2012 14:23
sos jest zielony od pietruszki
manaika 10.04.2012 11:06
ciekawe
anemon 11.11.2011 07:55
Dodajesz też kalafior, czy to tylko błąd? Domyślam się, że skoro zielony sos to z brokułami. Lubię takie połączenie mięsa z warzywami.
Justa32 30.08.2011 10:56
smaczne
barbara11561 19.08.2011 08:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak