Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń pachnąca kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 80 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
kolendra 1/2 pęczka
tymianek 3 gałązki
majeranek 3 gałązki
jajko 1 szt
musztarda 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń pachnąca kolendrą

1. Kajzerkę namocz. Dymki oczyść, drobno pokrój. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Bułkę odciśnij, wymieszaj z mięsem, jajkiem, dymkami, musztardą i połową ziół. Przypraw papryką, solą i pieprzem.
2. Z masy uformuj pieczeń. Piecz 75 min w 175 stopniach.
3. Gotową pieczeń posyp pozostałymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.01.2014 07:29
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak