Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z serem pleśniowym i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser pleśniowy 200 g
orzechy włoskie 50 g
śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z serem pleśniowym i orzechami

Ser i orzechy rozdrobnić i zmiksować ze śmietaną. Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na trzy części (prostokąty) i nałożyć na połowę każdego ukrojonego prostokąta 1/3 nadzienia. Przykryć druga połową i zlepić. Piec ok. 20 min. w 180st. Można podawać z żurawiną lub borówkami czerwonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 31.12.2012 11:28
ciekawa koncepcja:)
mic 10.10.2011 17:54
pewnie smaczne
malaczarna23 21.09.2011 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak