Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior gotowany z bułką tartą do drugiego dania

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior gotowany z bułką tartą do drugiego dania

Kalafiora opłukać, podzielić na mniejsze części, ugotować w lekko osolonej wodzie pod przykryciem, tak aby nie rozlatywał się.Wyjąć na talerz. Masło rozpuścić na patelni, dodać bułkę tartą, rozprowadzić, polać kalafiora. kalafior to doskonały dodatek do drugiego dania zarówno do drobiu jak i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 17.10.2011 08:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak