Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 375 g
jajko 2
drożdże suche 1 opakowanie
soli 1/2 łyżeczka
szczypta cukru
miękkie masło 75 g
mleko ciepłe 100 ml
cebula 1
olej 1 łyżka
żółtego sera 250 g
salami 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na pikantnie

Wymieszać mąkę z drożdżami dodać jajko, żółtko, sól, cukier, miękkie masło oraz ciepłe mleko. Ciasto wyrobić, przykryć i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce.

Cebulę pokroić drobniutko i zeszklić na oleju. Ser potrzeć na tarce, salami (wędlinę) pokroić w drobną kostkę dodać cebulę i białko, wszystko wymieszać.

Ciasto rozwałkować na prostokąt 42x35cm, nałożyć farsz i zwinąć mocno w roladę, pociąć na 3 cm plastry. W formie poukładać bułeczki i pozostawić na 15 min.

Piec 35-45 min w 180-200 `C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 08.05.2012 18:30
super
rjustysia 30.10.2011 12:43
Bardzo pomysłowe, bardzo fajne :)
leonkot 14.09.2011 16:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak