Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jajko 3
odrobina śmietany
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
cukier waniliowy 1
jabłek 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik Ani

Mąkę, cukier, margarynę, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy zagnieść. Ciasto podzielić na dwie kule i chłodzić w lodówce około 30 min. Jedną kule rozwałkowaną wyłożyć na blachę uprzednio wyłożoną pergaminem. Na ciasto kłaść potarte jabłka i posypać cynamonem. Na górę kłaść drugą część ciasta.
Ciasto piec 45 min w 180`C Po upieczeniu jabłecznik posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak