Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory 3
jajko 3
kiwi 2
kilka oliwek
kilka liści sałąty
majonezu 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
ząbek czosnku 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Liście sałaty opłukać, osuszyć, ułożyć na talerzu tak, aby pokryć całą jego powierzchnię. Wyłożyć odsączonego tuńczyka z puszki, doprawić pieprzem i solą. Następnie ułożyć ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki jajka, również delikatnie doprawić solą i pieprzem. Jako kolejną warstwę wyłożyć pokrojone w drobne cząsteczki pomidory, a na wierzch kiwi pokrojone w plastry. Całość polać sosem z majonezu, jogurtu i czosnku. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak