Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie Placuszki Bananowo-Owsiane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
płatki owsiane 3 łyżki
cukier 1 łyżka
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko sojowe (puste pole) odrobina
siemię lniane 1 łyżka
tłuszcz do smażenia (puste pole)

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie Placuszki Bananowo-Owsiane

Płatki zalewamy 1/3 szklanki wrzątku i odstawiamy na chwilę. Odsączamy je, wrzucamy do miski, dodajemy banany, cukier, mąką siemię i miksujemy. Powinna wyjść konsystencja mniej więcej budyniowa (jeśli jest za gęste to możemy rozrzedzić mlekiem sojowym). Kiedy masa będzie w miarę jednolita rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i smażymy placuszki.
Można jeść je same bądź z dżemami, czy owocami. Przepysznie smakują z brzoskwiniami z puszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.10.2011 14:34
Podobają mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak