Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pomidorów i fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 20 dag
ziemniaki 30 dag
woda 2 l
pomidory 30 dag
sól do smaku
fasola szparagowa 20 dag
tłuszcz 4 dag
mąka 3 dag
pieprz do smaku
Koperek suszony Prymat 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pomidorów i fasoli szparagowej

Dokładnie umyj i oczyść warzywa.Zalej wrzacą wodą.Dodaj sól i ugotuj wywar.Fasolkę szparagową umyj i obierz z włókien.Następnie ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.Ziemniaki umyj,obierz i pokrój w kostkę.Ugotuj je na przecedzonym wywarze.Podpraw jasnozłotą zasmażka.Zagotuj i dodaj sól,pieprz oraz koper.Dodaj ugotowane lub surowe pomidory.Fasolę pokrój w skośne kawałki,dodaj do całści.Zupę tą można również przyrządzić na wywarze z kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 20.08.2011 11:49
smaczna
halina17 10.08.2011 13:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak