Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażka jasnozłota

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 3 dag
mąki 3 dag
wywar gorący 0.5 l
wywar zimny 0.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażka jasnozłota

Mąkę zrumień w piekarniku.Dodaj rozgrzany tłuszcz.Wszystko rozrób zimnym płynem.Zagotuj całość dokładnie mieszajac,aby nie było grudek.Na koniec dodaj wrzący wywar.Zasmażkę można łączyć z zupami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak