Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
mąki 2 szklanka
mleko 1,5 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
olej 2 łyżki
szczypta soli
czosnek 3-4 ząbki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Utrzeć mikserem jajka z mlekiem, wodą i mąką na gładką masę. Odstawić do lodówki na około godzinę. Z przygotowanej porcji wylewać na lekko posmarowaną olejem patelnię niepełną chochlę ciasta i smażyć naleśniki, aż lekko się zarumienią.

Przygotowanie farszu: podsmażyć szpinak na patelni z rozdrobnionym czosnkiem, następnie zdjąć z patelni i wymieszać szpinak ze startym żółtym serem. Ułożyć nadzienie na naleśnikach i zawinąć je w ruloniki lub na pół. Naleśniki ze szpinakiem włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 min w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak