Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane kaszanką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól,Pieprz mielony, majeranek
jabłko 10 szt.
kaszanka 2-3 pęta (po ok. 5 cm na każde jabłk
cebula 3 szt.
oliwa 3 łyżki
ser tarty 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane kaszanką

1) przygotować wszystkie potrzebne produkty
2) usiekać drobno cebulę
3) usmażyć cebulę na oliwie na złoto
4) kaszankę obrać ze skórki i pokroić
5) włożyć kaszankę na patelnie na której jest podsmażona cebula i podsmażyć
6) doprawić kaszankę z cebulką mielonym pieprzem i majerankiem
7) z jabłek ściąć wierzchy
8) wydrążyć jabłka , nakłuć je by w trakcie pieczenia nie popękały
9) napełnić wydrążone jabłka usmażoną kaszanką z cebulką
10) posypać jabłka napełnione kaszanką po wierzchu tartym serem
11) ułożyć jabłka w formie do zapiekanek lub na blaszce i piec ok. 30 minut w temperaturze 180°C tak by jabłka były upieczone , a ser się roztopił

12) Podawać na gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 01.02.2011 18:31
ciekawy przepis
ewasylwia 03.01.2011 09:57
ciekawy pomysł
Goya 30.11.2010 12:06
o nietypowe
bernika 07.10.2010 20:42
ciekawe poalczenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak