Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż zapiekany z brukselką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
brukselka 50 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt
margaryna 8 dag
przyprawa do zup w kostce 1 szt
sól do smaku
ser gouda 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż zapiekany z brukselką i pieczarkami

Brukselkę oczyść i dokładnie opłucz.Gotuj w osolonej wodzie bez przykrycia około 5minut(prawie do miekkosci).Pieczarki opłucz i pokrój w cienkie plastry.Duś w rondelku na 2dag tłuszczu razem z posiekana cebulą,kostką przyprawy do zup,3-4łyżkami wody,osól.Do ugotowanego i odcedzonego ryżu dodaj 2dag margaryny.Ugotowaną brukselkę wymieszaj z ryżem,pieczarkami ,połową startego sera i resztą margaryny.Naczynie wysmaruj tłuszczem.Wyłóż ryż z brukselkami.Wierzch posyp resztką sera,polej margaryną.Zapiecz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak