Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kukurydziana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 30 dkg
jaja 8
cukier 30 dkg
cytryna 1 szt
marmolada morelowa
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kukurydziana

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sok z wyciśniętej cytryny, mąkę i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, wymieszać i upiec. Jak ostygnie przełożyć marmoladą i zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.09.2013 21:38
na mące kukurydzianej nie piekłam, ciekawa
ben-ka 21.06.2013 15:18
takiej jeszcze nie piekłam.
caralajna 01.06.2013 06:30
fajna, lubię kukurydziane wypieki
romanrafal
romanrafal 03.01.2013 16:40
smaczna babeczka
JUSTYNA61 18.02.2012 18:01
hm, trzeba spróbować :)
IKrakowianka 28.12.2011 16:56
ciekawy pomysł
smakoszek 04.11.2011 21:22
ciekawa babka
mirosława4 03.11.2011 18:03
ciekawy pomysł
Ewa111 27.10.2011 17:57
z kukurydzanej mąki nigdy nie robiłam wypieków,czas spróbować
Mariusz10 06.10.2011 18:53
Już mam pomysł na wypieki
Monika193
Monika193 20.09.2011 19:52
fajna babeczka
ankaryba 17.09.2011 14:33
fajne
Wafelek2601 02.09.2011 06:58
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak