Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos węgierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka 2 szt.
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
cebula 2 szt.
olej 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos węgierski

Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę. Papryki pozbawić nasion, pokroić w paski. Cebule obrać, pokroić w piórka. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę, poddusić, aż zmięknie, dodać pomidory. Doprawić do smaku papryką, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak