Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w beszamelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
mleko 200 ml
parmezan starty 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w beszamelu

1. fasolkę myjemy, odcinamy końce i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy (100 ml wody zachowujemy).
2. Masło i mąkę zasmażamy. Wlewamy mleko i wodę z fasolki. Mieszamy z parmezanem. Doprawiamy.
3. Do sosu wsypujemy fasolkę i delikatnie mieszamy, Chwilę dusimy.Wsypujemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 22.06.2012 23:12
smaczne połączenie
Dawid12 27.05.2012 20:11
fajna
Anna152 10.03.2012 08:34
mniam
Anna152 10.03.2012 08:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak