Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 7 średniej grubości parówek

  • 7 łyżek utartego żółtego sera,3 ½ łyżeczki musztardy, 1 żółtko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .

Podawać na ciepło .

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

07.02.2011 17:54
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat