Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa skórka smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy lub limonki 500 g
cukier 500 g
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa skórka smażona

Skórki zalać zimną wodą i wodę tę odlewać przez trzy dni, zalewając każdego dnia skórki świeżą wodą. Czwartego dnia skórki gotować w wodzie do takiej miękkości, aby je można słomką przekłuć. Jeżeli kto chce mieć skórki mniej gorzkie , to w czasie gotowania musi trzy razy wodę zmieniać. Gdy już skórki dostatecznie ugotowane, wyłożyć je na sito. Następnego dnia, kiedy dobrze odciekną , wrzucić je do gotującego ulepu i smażyć póki nie będą przeźroczyste, a ulep nie dojdzie do gęstości rozpuszczonego miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak