Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z ryżem bez tłuszczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasoklka szparagowa 1 garść
pomidor 1 szt
cukinia 1/4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
sos sojowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż 1/2 szklanki
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z ryżem bez tłuszczu

Fasolkę obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka . Gdy będzie miękka odcedzamy ją .Ryz gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Studzimy Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnie wkładamy pokrojonego pomidora,ogórka ,paprykę pokrojoną w paseczki, fasolkę całą i cukinie w plasterkach-cukinie myjemy dokładnie nie obieramy z skórki . Podsmażamy wszystkie warzywa dodajemy ugotowany ryż mieszamy . Doprawiamy sosem sojowym jeszcze chwilę smażymy . Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 09.09.2012 20:53
fajna
jerry1 28.05.2012 12:29
pycha
iwa643 10.08.2011 07:00
Można ozdobić natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak