Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
cebula 5 szt
kiełbasa 30 dkg
bazylia 1 łyżeczka
pieprz
sól
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grzybowe

Kapelusze grzybów oddzielić od trzonków. Sparzyć we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, odsączyć. Cebulę pokroić w ćwiartki, kiełbasę pokroić w grube plastry. Na patyczki nabijać grzyby, cebulkę, kiełbasę i tak na przemian. Pokropić olejem, oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 21.10.2012 08:49
pychotka
Kate131 29.09.2012 09:48
ciekawe
RenataZ-et 28.05.2012 08:54
pomysłowe
KLEO 15.05.2012 17:55
pyszności
Dorota59 09.02.2012 14:45
zapowiada się pysznie
Wacław 18.12.2011 11:57
extra,pycha !
Mariusz10 22.10.2011 22:39
super!
MAR3STA 13.10.2011 18:57
znakomite
piotereq 07.10.2011 09:21
fajne
ela16 26.09.2011 09:48
mniam...
mirosława4 13.09.2011 17:07
ciekawie brzmi
Monika193
Monika193 05.09.2011 22:12
fajne
Wafelek2601 14.08.2011 22:01
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak