Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowo-jagodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mąka 50 g
otręby owsiane 3 łyżeczki
jabłko 1 szt
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej
jagody 2 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowo-jagodowe

Jagody rozmrozić. Składniki ciasta (jajko, mleko, mąka, cukier i proszek) zmiksować. Wymieszać z grubo startymi jabłkami, jagodami i otrębami. Smażyć na rumiano na oleju na niezbyt dużym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.10.2012 00:09
super
Marzena34 19.08.2011 12:12
extra
ajres 17.08.2011 22:28
smakowite
Iwusia 11.08.2011 23:22
bardzo ciekawe
Katarzyna/kate1980 11.08.2011 21:51
ciekawy pomysł
Nina7 10.08.2011 11:01
Fajne placuszki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak