Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w owocowej galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka 1
szczypta szałwii
torebka ekspresowej herbatki miętowej
galaretka pomarańczowa 1 op.
bulion drobiowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w owocowej galarecie

Mięso ugotować w takiej ilości bulionu aby było przykryte. Na początku gotowania dodać herbatkę miętową i szałwię. W tym czasie przyrządzić galaretkę i przygotować owoce. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić w niezbyt grube plastry. Ułożyć na głębokim półmisku, przybrać owocami i zalać płynną ostudzoną galaretką. Wstawić do lodówki, aby zakrzepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 19.08.2010 17:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak